De Wet Verbetering Pootwachter, wat moet je daar mee als ondernemer

De Wet Verbetering Poorwachter is er gekomen met het doel om ervoor te zorgen dat er minder mensen in de WAO instromen. De WAO is de Wet Arbeidsongeschiktheid en zorgt er voor dat mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt een inkomen hebben. Het doel van de WAO is natuurlijk erg nobel, maar het aantal mensen dat er gebruik van maakt begon erg groot te worden. Daarom is de Wet Verbetering Poortwachter ingevoerd.

De Wet Verbetering Poortwachter, wat houdt die in

Kort gezegd houdt de Wet Verbetering Poortwachter in dat een werknemer niet zomaar de WAO in kan stromen. In plaats van de WAO wordt het risico nu twee jaar bij de ondernemer gelegd. De ondernemer moet er dan voor gaan zorgen dat de werknemer kan re-intergreren in het arbeidsproces.

Als een werknemer dus arbeidsongeschikt raakt, dan moet de werkgever er voor gaan zorgen dat de arbeidsongeschikte werknemer weer aan het werk gaat. De Wet Verbetering Poortwachter regelt dit. Het maakt niet uit of de ziekte veroorzaakt is op de werkvloer, of in de privé-sfeer van de werknemer. Dus ook als een werknemer tijdens een intensieve sport met veel risico’s zijn been breekt, moet de werkgever op grond van de Wet Verbetering Poortwachter voor zijn re-intergratie zorgen.

Wet Verbetering Poortwachter: neem het herstel serieus

De werkgever is grond van de Wet Verbetering Poortwachter verplicht om actief aan het herstel van de werknemer mee te werken en dient hier na twee jaar ook een dossier van in te leveren. Als dit dossier niet voldoende is, of als blijkt dat de werkgever te weinig heeft gedaan om de werknemer op de werkvloer terug te laten keren, dan kan een sanctie worden opgelegd. Op grond van de Wet Verbetering Poortwachter een sanctie worden opgelegd.

Geef een reactie