_DSC8442 LR

Caterham F1 Team coureur Guido van der Garde vraagt vriendin ten huwelijk op City Racing

Rotterdam, 26 augustus 2012 – Ondanks de voorspelde regen is het publiek dit jaar weer in grote getalen op City Racing Rotterdam afgekomen. Nico Rosberg van Mercedes AMG Petronas F1 en Giedo van der Garde van het Caterham F1 Team  gaven beiden fantastische demonstraties voor de uitzinnige fans. De Franse Formule 1 coureur Romain Grosjean van het Lotus F1 Team was bovendien veelvuldig aanwezig op het Familieplein en het parcours, waar fans ruim de gelegenheid hadden met deze revelatie op de foto te gaan.

Giedo van der Garde zorgde voor een memorabel moment toen hij na zijn tweede run de auto uitstapte, over de boarding klom en zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Zijn vriendin zei natuurlijk ja, waarna een gejuich opsteeg vanuit de menigte mensen. Het aanzoek was namelijk live op de schermen te zien voor het publiek langs het parcours.

De voorspelde regen en wind bleef, behoudens enkele buitjes, de gehele dag uit, Nico Rosberg en Giedo van der Garde maakten er een echte show van. Van der Garde had in aanloop naar het evenement al aangegeven dat een nat wegdek ook een voordeel biedt, namelijk het draaien van donuts. En die woorden maakten de Nederlander en de Duitse Nico Rosberg ruimschoots waar. Nico Rosberg van Mercedes AMG Petronas F1 was blij weer terug te zijn in Rotterdam: “Het was geweldig over dit parcours te rijden met deze vele fans, we hebben het erg naar ons zin gehad.

Het Caterham F1 Team was voor de eerste keer aanwezig op City Racing Rotterdam: Team manager Phil Spencer: “We hebben een fantastisch weekend gehad in Rotterdam. We hebben de organisatie als eerste klas ervaren en willen hen graag bedanken hiervoor. Guido heeft een super prerstatie neergezet en zijn aanzoek voegde natuurlijk iets prachtigs toe aan het hele weekend.”.

Met een recordaantal deelnemende auto’s bood City Racing Rotterdam de bezoekers een zeer veelzijdig programma, waarbij het publiek non-stop vermaakt werd. Daarnaast waren er spectaculaire stunts van de Engelsman Terry Grant, de NL Drift Series met Tim Coronel, vrouwelijke coureurs met de Racing Divas en diverse Dakar bolides. Terry Grant liet zich door de regen niet ringeloren en stapte doodleuk zijn driftende auto uit om het applaus van het publiek in ontvangst te nemen.

Diverse parades met oogverblindende wagens en vele prominenten maakten de dag compleet. Ferrari, Lanborghini,, Maserati, Mercedes, BMW; ze waren allemaal present in Rotterdam. Oud-premier Jan-Peter Balkende was net als voorgaande jaren weer aanwezig, net als burgemeester Aboutaleb, minister Jan-Kees de Jager, Ivo Opstelten en René van der Gijp.

De organisatoren Robert Heilbron en Herman Vaanholt kijken terug op een zeer geslaagde dag. Herman Vaanholt: “We zijn trots dat zoveel bezoekers ook dit jaar weer naar Rotterdam zijn gekomen voor ons evenement. Dat we dit jaar met Romain Grosjean en Nico Rosberg twee coureurs uit de top 10 van de Formule 1 naar City Racing hebben kunnen halen is echt een prestatie van formaat. Dit geeft aan dat ons evenement hoogaangeschreven wordt. Ook de komende jaren zullen bezoekers verzekerd zijn van City Racing Rotterdam.”

 • dennis

  schermen langs het parcoers nou ik heb geen sherm gezien 

 • Wilikniet

  jammer voor het lange wachten tussendoor dat was ook gelijk de reden dat ik naar huis ben gegaan.
  Wachten tot de volgende auto kwam duurde te lang.
  drifteam was echt perfect en mooi om te zien.

 • Anthon

  hoorde vandaag vaak dat je je mooiste foto moest opsturen naar……? geen idee meer. prijsje GP van Belgie kon je winnen…. iemand enig idee?

  • Pcpeter

    http://www.allianz.nl/cityracing.nl

 • Bastiaan

  Het was erg leuk, enkel de schermen heb ik ook niet gezien langs de baan! Verder was het allemaal top geregeld!

 • Red bull

  Waarom geen tribune op het hofplein? Het je dat gezeik ook niet met trapjes en stijgers !!!!!

 • Marc van der Heide

  Enorm genoten. Aparte ervaring om zo de eerste meters met de Bowler te rijden.
  Thanks,
  Marc van der Heide
  http://www.dutchdakarnetwork.nl

 • Pcpeter

   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.423147184388472.83278.100000795836549&type=1

  Enjoy;-)