Payroll Personeel, een oplossing voor jouw onderneming?

Personeel dat op de payroll staat is voor veel bedrijven een aantrekkelijke keuze. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun medewerkers onder te brengen bij een payroll-organisatie. De medewerkers worden dan niet in dienst genomen bij het bedrijf waar uiteindelijk de werkzaamheden verricht zullen worden, maar bij de payroll-organisatie. Het onderbrengen van personeel bij een dergelijke organisatie kan een aantal significante voordelen hebben voor een onderneming!

Personeel op de payroll: geen gedoe met salarisadministratie

Wie personeel in dienst heeft, heeft daar natuurlijk veel gemak van. Personeel kost echter niet alleen geld, er moet ook veel geregeld worden met betrekking tot de afdracht van sociale premies, salarisadministratie en dergelijke. Een ondernemer zal echter liever willen doen waar hij of zij goed in is: ondernemen. Als je je personeel via een payroll organisatie inleent, dan hoef je je daar in ieder geval niet meer druk over te maken en kan je doen waar je goed in bent: ondernemen!

Personeel dat op de payroll staat valt onder een andere CAO

In veel gevallen valt personeel dat op de payroll staat onder een andere CAO. In sommige gevallen is het aantrekkelijker om personeel via deze constructie in te huren, omdat de CAO voor uitzendkrachten, die van toepassing is op personeel dat via een payroll-constructie wordt ingehuurd, gunstiger is dan de CAO die in uw eigen branche van kracht is.

Personeel dat via een Payroll organisatie wordt ingehuurd valt namelijk onder de Collectieve arbeidsovereenkomst voor Uitzendkrachten. Dit is echter de hoofdregel, er zijn ook andere, grote uitzendorganisaties, die ontheffing hebben. Zij mogen dus hun eigen CAO hanteren.

Kortom: personeel dat via een payroll organisatie wordt ingehuurd, kan je administratieve rompslomp schelen. De kosten van een payroll organisatie inhuren, kunnen mogelijk worden terugverdiend door een CAO-voordeel.

Geef een reactie