Payrolling: voor veel ondernemers een goede oplossing!

Payrolling is voor ondernemers de manier om van veel risico’s en administratieve lasten af te komen. Als een ondernemer personeel in dienst neemt, dan wil hij of zij er natuurlijk een goede kracht bij krijgen. Op het moment dat hij dit doet, krijgt hij er direct ook een hoop administratieve lasten bij. Door gebruik te maken van payrolling kan een ondernemer van deze lasten afkomen. Daarom is payrolling voor steeds meer bedrijven een aantrekkelijke optie geworden.

Payrolling: u krijgt een werknemer, een ander de verantwoordelijkheid

Het concept van payrolling is dat u als ondernemer gewoon een werknemer krijgt, die zich dienstbaar kan maken voor uw organisatie. De normale gang van zaken is dat u als werkgever namelijk niet alleen een werknemer in dienst neemt, maar dat die werknemer ook een stapel administratieve meeneemt. Als u personeel in dienst heeft, dan moet er immers loonbelasting worden ingehouden, er moeten sociale premies worden afgedragen en er moeten verzekeringen voor de werknemer worden afgesloten. Het kan zo zijn dat u als ondernemer hier helemaal niet op zit te wachten. Als dit het geval is, dan kan payrolling een goed alternatief zijn.

Een payrolling organisatie: wat doet die?

Als u gebruik maakt van een payrolling organisatie, dan neemt deze organisatie de administratieve taken van u over. De payroller neemt uw personeel ‘over’. Het personeelslid komt dan op de loonlijst van de payroller te staan en valt ook onder zijn verantwoordelijkheid. De payrolling organisatie is dus de juridische werkgever. U hoeft zich alleen nog maar bezig te houden met het voeren van functioneringsgesprekken en het bepalen van de hoogte van het salaris, maar voor de rest kunt u uw handen vrij houden om te kunnen ondernemen. Door gebruik te maken van payrolling komt u dus weer toe aan uw kerntaken.

Geef een reactie