Rotterdam Racing B.V. is de initiatiefnemer en bedenker van het concept City Racing. Met City Racing wordt de wereld van de Formule 1 toegankelijk gemaakt voor fans en bedrijven. Sinds 2005 is Rotterdam Racing B.V. actief met het organiseren van City Racing demonstraties en is in een paar jaar doorgegroeid tot professioneel evenementenorganisator. Referenties Rotterdam Racing B.V.: Monaco aan de Maas, Bavaria City Racing, ING RaceSalon, Moscow City Racing, Burning Rubber Gala & Club Monaco.

2005

In 2005 vond de eerste editie plaats van wat toen nog Monaco aan de Maas heette. In het teken van Rotterdam Durft en Rotterdam als Europese Sporthoofdstad werd op zondag 7 augustus 2005 Monaco aan de Maas georganiseerd. Met een voorbereidingstijd van vijf maanden zette initiatiefnemers Robert Heilbron en Herman Vaanholt alles op alles om een aantrekkelijk programma neer te zetten. Het waren de Nederlanders Robert Doornbos, Christijan Albers en Ho Pin Tung die de straten van Rotterdam van de nodige rubberhandtekeningen bezorgden.

2006

Na het succes van Monaco aan de Maas is Bavaria aangetrokken als hoofdsponsor en tevens naamgever van het evenement. Het evenement is in 2006 omgedoopt tot Bavaria City Racing en met Bavaria als belangrijke partner is het ‘City Racing-concept’ verder uitgebreid. Het evenement vond plaats op zondag 20 augustus en met een voorbereidingstijd van 12 maanden kon het maximale eruit worden gehaald. Met onder andere huidig F1-coureur Nico Rosberg trok het evenement ongeveer 450.000 bezoekers. Minister-President Jan-Peter Balkenende en voormalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten trotseerden de regenval en opende in 2006 Bavaria City Racing.

Naast Bavaria City Racing is in 2006 voor het eerst het Burning Rubber Gala georganiseerd waar de ‘Glitter & Glamour’ van de Formule 1 centraal staat. Traditioneel vindt het Gala op de zaterdagavond voorafgaande aan Bavaria City Racing plaats op een unieke locatie in Rotterdam.

2007

In 2007 is het concept verder uitgebreid met ING RaceSalon in Ahoy Rotterdam. Samen met Ahoy Rotterdam organiseerde Rotterdam Racing op de vrijdag en zaterdag voor Bavaria City Racing een grote overdekte paddock. ING RaceSalon is een autosportbeurs waar interactiviteit met de bezoekers centraal staat. Met steun van ING werd het team van ING Renault F1 aangetrokken met Nelson Piquet jr. en Heikki Kovalainen.

2008

Met het succes van de voorgaande edities is het concept naar het buitenland gebracht en vond in juli 2008 de eerste editie plaats van Moscow City Racing. Formule 1-bolides op het Rode Plein en langs het Kremlin. In Rotterdam waren voor het eerst maar liefst drie Formule 1-teams aanwezig met Force India, ING Renault F1 en Toyota F1. Grote namen als Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella waren hierbij aanwezig.

2009

In 2009 vierde Bavaria City Racing het 5-jarig jubileum. Met onder andere David Coulthard en voormalig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso werden de 550.000 bezoekers getrakteerd op de nodige rubber en rook. Naast de Formule 1 waren onder andere ook de WRC en Dakar aanwezig tijdens de drukste editie ooit.

2010

2010 kende het breedste programma tot nog toe. Aangevoerd door het Renault F1-team met de Russische coureur Vitaly Petrov was het stadcircuit gevuld met bolides uit de INDY Cars, Formule 2, Superleague Formula, Dakar en als speciale attractie de Superbikes. Grote verrassing voor het publiek waren Christijan Albers en Robert Doornbos met de Minardi F1 .

2011

Met de deelname van het legendarische Scuderia Ferrari F1 en Mercedes GP Petronas was de Formule 1 tijdens Bavaria City Racing 2011 goed vertegenwoordigd. Niet eerder kwamen deze teams naar Rotterdam voor het evenement. Robert Doornbos speelde een thuiswedstrijd in de Superleague Formula en Kelvin Snoeks liet de bezoekers kennis maken met de kracht van de Formule 2. De Brit Terry Grant verzorgde een spectaculaire demonstratie door alleen twee voertuigen te besturen.  

2012

Nico Rosberg van Mercedes AMG Petronas F1 en Giedo van der Garde van het Caterham F1 Team  gaven beiden fantastische demonstraties voor de uitzinnige fans. De Franse Formule 1 coureur Romain Grosjean van het Lotus F1 Team was bovendien veelvuldig aanwezig op het Familieplein en het parcours.

Met een recordaantal deelnemende auto’s bood City Racing Rotterdam de bezoekers een zeer veelzijdig programma, waarbij het publiek non-stop vermaakt werd. Daarnaast waren er spectaculaire stunts van de Engelsman Terry Grant, de NL Drift Series met Tim Coronel, vrouwelijke coureurs met de Racing Divas en diverse Dakar bolides.