Werk zoeken: hoe doe je dat op een effectieve manier?

Werk zoeken kan nodig zijn omdat je werkeloos bent geworden, of omdat je gewoon een andere baan wilt hebben. Werk is belangrijk voor veel mensen en daarom kan op een effectieve manier werk zoeken er belangrijk zijn. Zeker nu er weer meer banen bijkomen, is het op de juiste manier zoeken naar een baan en op de juiste manier solliciteren erg belangrijk.

Werk zoeken: gebruik je netwerk

Een van de meest eenvoudige manieren om een baan te vinden is door een zakelijk netwerk te gebruiken. Er komen de laatste tijd steeds meer banen bij en het kan heel goed zo zijn dat er in jouw omgeving mensen bij een bedrijf werken waar ze mensen zoeken. Als je werk aan het zoeken bent, laat dan vooral aan je omgeving weten wat je allemaal kan en waar je voor open staat. Mogelijk kent iemand uit jouw netwerk precies de baan waar jij naar op zoek bent en kan hij je zelfs aanbevelen.

Op zoek naar werk? Wees online actief

Werk zoeken wordt door steeds meer mensen ook online gedaan. Daarom is het belangrijk dat je online actief bent, maar dat je ook je social media op orde hebt. Als je ergens hebt gesolliciteerd is er een goede kans dat een werkgever ook je social media accounts gaat checken. Houd hier dus ook rekening mee. Als je echt serieus op zoek bent naar een baan, moet je zorgen dat je ook op social media er ‘verzorgd’ uit ziet. Werk zoeken kan natuurlijk ook door social media in te zetten. Social media zijn een makkelijke manier om je netwerk te vertellen dat je op zoek bent naar werk en via linkedin kan je aan hele interessante vacatures komen. Werk zoeken wordt door het gebruik van social media dus makkelijker, maar er zitten ook risico’s aan!

Geef een reactie