Werken tijdens feestdagen: is dat verplicht?

Is het verplicht om te werken tijdens feestdagen en welke feestdagen vallen er dan onder? Voor ondernemers kan het een belangrijke vraag zijn. Zeker omdat steeds meer winkels open zijn op feestdagen komt deze vraag steeds vaker aan de orde. Het zal je misschien verbazen, maar de wet zwijgt over werken tijdens de feestdagen. Dat wil zeggen: de wet spreekt zich er niet expliciet over uit. Dat betekent dat je naar andere zaken moet gaan kijken, bijvoorbeeld de CAO of het contract. Daarnaast is het zo dat de maatschappij verandert en dat niet meer alle traditionele feestdagen ook echt feestdagen zijn. Sommige feestdagen staan ter discussie, denk bijvoorbeeld aan Tweede Pinksterdag, terwijl andere feestdagen volgens sommigen officieel erkend zouden moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het suikerfeest.

Werken tijdens feestdagen, moet ik extra betalen?

In principe hoef je niets extra’s te geven voor werken tijdens de feestdagen. Dat wil zeggen als er in de CAO of in het contract niets over is afgesproken. Natuurlijk geldt in het algemeen wel dat het als een mooi gebaar van de werkgever wordt gezien als werken tijdens de feestdagen extra wordt beloond. Bij deze opmerking geldt wel het voorbehoud dat als er in de CAO of in het contract een extra beloning voor werken tijdens de feestdagen is afgesproken, dat je je daar uiteraard aan zal moeten houden.

Kan ik mijn personeel dwingen om op feestdagen te werken?

Als de wet er niets over zegt, er geen CAO-afspraken zijn gemaakt en er ook geen bepalingen in het contract zijn opgenomen, moet ik mijn personeel dan toch een vrije dag geven, of kan ik ze dwingen om te komen werken. In principe zou dat kunnen. Wel is het zo dat werkgever en werknemer op een nette manier met elkaar om moeten gaan.

Geef een reactie